Avon Ranger HTT

235/60 R16 100H

Avon - Engels product, eerste keuze voor Aston Martin. Band met hoge performance in midden prijssegment

Voorraadstatus
beschikbaar
Banden
So Zomerbanden
Snelheidsindex
H: Goedgekeurd  tot 210 km/h
EAN
0029142745556
Artikelnummer
GI-R-232949GA
EU Bandenlabel
rolweerstand E
Grip op nat wegdek C
Geluidsemissie 70dB
DEX
€ 87,20
Gratis levering!*
  • Hoogwaardige 4x4 SUV banden
  • 16 'tot 18' velgdiameters
  • H en V snelheid beoordeeld
  • Getrapt loopvlak elementen (STE) voorzien in meer loopvlak blokstijfheid aan droge tractie te verbeteren en verwerking
  • Premium 4x4 SUV banden
  • Goede rijgedrag en stabiel bij hoge snelheden
  • 80% op de weg, 20% off road band
EU-bandenlabel en efficiëntieklasse

De Europese Unie, onder CE 1222/2009, heeft opdracht gegeven dat alle banden die geproduceerd worden na de datum van 1 juli 2012 voor auto's en commerciële voertuigen zijn voorzien van standaard EU-bandenlabels die hen classificeren onder drie prestatie-eigenschappen: brandstofverbruik geclassificeerd van A tot G, grip op nat wegdek geclassificeerd van A tot G, en geluidsemissie in decibel.

Categorieën van banden, niet beïnvloed door deze regeling, zijn onder andere: vernieuwde banden, professionele off-road banden, race-/sportautobanden, evenals bepaalde soorten banden die zijn ontworpen om de tractie te verbeteren, zoals spijkerbanden, T-type tijdelijke reservebanden, banden voor auto's gebouwd vóór 1990, banden met een maximum toegestane snelheid van 80 km/u, banden voor velgen met een diameter kleiner dan of gelijk aan 254 mm of groter of gelijk aan 635 mm.
Dit label is aan de ene kant bedoeld om de economische en ecologische efficiëntie in het verkeer te bevorderen, evenals het verhogen van de verkeersveiligheid, en aan de andere kant om consumenten te helpen om de juiste banden te kiezen door te zorgen voor een zekere mate van producttransparantie.

Niettemin werd het label bekritiseerd omdat het slechts een beperkt aantal kenmerken weergeeft. Vakmensen beweren dat de banden veel meer functies hebben die belangrijk zijn en van belang zijn voor de verkeersveiligheid, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, aquaplaning eigenschappen, rijstabiliteit, levensduur, producteigenschappen op natte en droge wegen anders dan grip op nat wegdek, eigenschappen op sneeuw.
De bandenfabrikanten suggereren dat de testresultaten van verschillende instellingen en de industriële tijdschriften een zeer belangrijke bron van informatie voor de eindgebruiker moet blijven, omdat zij zich focussen op een brede verscheidenheid aan bandeigenschappen en functies en deze ook beoordelen.

banden-giga.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van

OK cookies.