BF Goodrich Mud-Terrain T/A KM 2

LT235/85 R16 120/116Q 10PR POR RWL
Voorraadstatus
beschikbaar
Banden
So Zomerbanden
Snelheidsindex
Q: Goedgekeurd  tot 160 km/h
EAN
3528709945035
Artikelnummer
GI-R-166556GA
EU Bandenlabel
rolweerstand F
Grip op nat wegdek C
Geluidsemissie 76dB
DEX
€ 165,80
Gratis levering!*

Voor serieuze off-road liefhebbers (20% op de weg, 80% off-road).

Voordelen:

  • De Mud-Terrain T / A KM2 rommelt niet - Ontworpen uit de modder omhoog, het is gebouwd om vrijwel elke off-road obstakel te overwinnen
  • Stijvere zijkant snoeren - Voor een minder kwetsbaar zijwand
  • Agressieve zijwand profielblokken - Voor meer bite en een betere bescherming van de zijwand
  • Knippen en chip resistent zijwand verbinding - Bestand tegen rotsen en andere ruige obstakels

Kenmerken:

  • Prestaties en styling is verbeterd om serieuze off-road liefhebbers van de prestaties rand die ze nodig hebben met een sterkere, meer in staat band dan wat ze gewend zijn
  • Van overmatigegrootte zijwand kabels tot 33% sterker dan de vorige generatie band
  • Uitgebreide zijwand noppen zorgen voor meer grip, vooral in sleur en zachte bodemgesteldheid
  • Zijwand verbinding is zeer goed bestand tegen afschilferingen en blauwe plekken veroorzaakt door rotsen
EU-bandenlabel en efficiëntieklasse

De Europese Unie, onder CE 1222/2009, heeft opdracht gegeven dat alle banden die geproduceerd worden na de datum van 1 juli 2012 voor auto's en commerciële voertuigen zijn voorzien van standaard EU-bandenlabels die hen classificeren onder drie prestatie-eigenschappen: brandstofverbruik geclassificeerd van A tot G, grip op nat wegdek geclassificeerd van A tot G, en geluidsemissie in decibel.

Categorieën van banden, niet beïnvloed door deze regeling, zijn onder andere: vernieuwde banden, professionele off-road banden, race-/sportautobanden, evenals bepaalde soorten banden die zijn ontworpen om de tractie te verbeteren, zoals spijkerbanden, T-type tijdelijke reservebanden, banden voor auto's gebouwd vóór 1990, banden met een maximum toegestane snelheid van 80 km/u, banden voor velgen met een diameter kleiner dan of gelijk aan 254 mm of groter of gelijk aan 635 mm.
Dit label is aan de ene kant bedoeld om de economische en ecologische efficiëntie in het verkeer te bevorderen, evenals het verhogen van de verkeersveiligheid, en aan de andere kant om consumenten te helpen om de juiste banden te kiezen door te zorgen voor een zekere mate van producttransparantie.

Niettemin werd het label bekritiseerd omdat het slechts een beperkt aantal kenmerken weergeeft. Vakmensen beweren dat de banden veel meer functies hebben die belangrijk zijn en van belang zijn voor de verkeersveiligheid, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, aquaplaning eigenschappen, rijstabiliteit, levensduur, producteigenschappen op natte en droge wegen anders dan grip op nat wegdek, eigenschappen op sneeuw.
De bandenfabrikanten suggereren dat de testresultaten van verschillende instellingen en de industriële tijdschriften een zeer belangrijke bron van informatie voor de eindgebruiker moet blijven, omdat zij zich focussen op een brede verscheidenheid aan bandeigenschappen en functies en deze ook beoordelen.

banden-giga.nl gebruikt cookies om u te voorzien van de best mogelijke ervaring op onze website. Door het gebruik van onze site, gaat u akkoord met het gebruik van

OK cookies.