We gebruiken Cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, functies voor sociale media te bieden en verkeer te analyseren. Daarnaast voorzien we social media-, advertentie- en analysepartners van informatie over hoe u onze website gebruikt. Als u onze website blijft gebruiken, gaat u akkoord met onze cookies.
Opmerking: De prijzen gelden voor banden zonder velg. Afhankelijk van de afmeting van de band, kan het patroon van het loopvlak variëren.
Hankook

Hankook Winter i*cept LV RW12

215/60 R17C 109/107T 8PR SBL

Hankook - Koreaanse fabrikant, lage tot middelste prijssegment.

Bandenmaat
215/60 R17C 109/107T 8PR SBL 
Voorraadstatus
beschikbaar
Banden
Wi Winterbanden
M+S keurmerk
met het sneeuwvloksymboolWinter
Snelheidsindex
T: Goedgekeurd  tot 190 km/h
EAN
8808563449111
Artikelnummer
GI-R-401447GA
EU
European Production
Adviesprijs*   € 216,50
€ 140,70
Gratis levering**
2 - 5 werkdagen levertijd***
30 dagen retourbeleid
Meer dan 1.300 station montagepartners

Voeg product toe om te vergelijken

De nieuwe standaard voor spijkerloze winterbanden voor bestelwagens

  • Betrouwbare tractie en handling in de sneeuw
  • Lange levensduur

Lamellen met tegenovergestelde hoeken
Verschillende typen lamellen voor betere grip in de sneeuw.

Brede laterale groef
Brede laterale groef voor betere grip en 'bite' in sneeuw en ijs.

Schouderrand
Schouderranden met betere tractie in de sneeuw.

Schuine lamellen
Het contactoppervlak wordt onmiddellijk verbreed bij het remmen door groefafschuining. → Verbetert de handling.

3D-lamellen
Verlengde schouderblokken voor bestelwagens en 3D-lamellen verbeteren de handling en de prestaties in winterse omstandigheden.

Rechte lamellen
Verbeteren van de handling in de sneeuw en de acceleratie door rechte lamellen op het midden van het loopvlak.

Geoptimaliseerd breed loopvlak
Verlengt de bodembreedte met 4% voor verbeterde handling. Grondbreedte en grondvorm Geoptimaliseerd voor kilometrage ten opzichte van bestaande producten met 9,9%.

Schouder semi-groef
Schouder semi-groef voorkomt onregelmatige slijtage van het schouderblok.

Zijwandbescherming
Zijwandbescherming deco beschermt tegen contact met stoepranden.

 EU-Bandenlabel / Rendementsklassen
EU-Bandenlabel / Rendementsklassen

De Europese Unie heeft bij verordening (nr. 1222/2009) het EU-Bandenlabel ingevoerd, dat identiek en bindend is voor alle EU-lidstaten. Het is van toepassing op banden voor personenauto's, lichte bedrijfsvoertuigen en zware bedrijfsvoertuigen die na 1.7.2012 zijn geproduceerd.

Drie verschillende gedeelten worden getest: rolweerstand, grip op nat wegdek en het rolgeluid dat de band op de weg maakt.

Het EU-bandenetiket is niet van toepassing op: vernieuwde banden, professionele off-roadbanden, racebanden, banden met extra voorzieningen om de tractie te verbeteren, zoals spijkerbanden, noodbanden van het T-type, speciale banden voor montage op voertuigen die voor het eerst zijn geregistreerd vóór 1 oktober 1990, banden met een maximaal toegestane snelheid van 80 km/uur, banden voor velgen met een nominale diameter van 254 mm of minder of 635 mm of meer.

Met deze verordening beoogt de Europese Unie enerzijds de economische en ecologische efficiëntie van het wegverkeer te bevorderen en de verkeersveiligheid te vergroten, en anderzijds de consument meer transparantie van de producten te bieden en tegelijkertijd te dienen als een actief hulpmiddel bij de besluitvorming.

Al tijdens de integratie bekritiseren deskundigen het feit dat het EU-bandenlabel helaas maar een paar productkenmerken vermeldt. Naast rolweerstand, grip op nat wegdek en rolgeluid, waarop de EU-bandenetikettering vooral is gericht, hebben banden veel belangrijkere en veiligheidsrelevantere producteigenschappen, zoals aquaplaning-eigenschappen, rijstabiliteit, levensduur, remeigenschappen op droog en nat wegdek, gedrag onder winterse omstandigheden, enz.

Bandenfabrikanten wijzen erop dat testresultaten van diverse instellingen en vakbladen een belangrijk informatiemedium voor de eindgebruiker blijven. Deze tests richten zich meestal op andere veiligheidsrelevante productkenmerken dan de EU-normkwalificaties voor de etikettering van banden, die altijd belangrijk zijn voor de eindgebruiker.

*Wij vermelden, indien beschikbaar, ook de richtprijzen van de fabrikant incl. BTW.

**Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.
***Meer dan 90% van onze bestellingen bereikt de klant binnen de opgegeven levertijd.